Categorieën
DESIGN AND INNOVATION

HOE CREER JE EEN INNOVATIE-CULTUUR?

In de McKinsey Quarterly van deze maand (september 2017) een aardig artikel van de Chief Tech Officer Wagulh Ishak van Corning, een Amerikaanse producent van materialen als glas en keramiek, vooral bedoeld voor industriële en wetenschappelijke toepassingen over hoe te komen tot een innovatie-cultuur. Ishak komt tot zes randvoorwaarden:

1 Innovatie Ouderschap: geef mensen een verantwoordelijkheidsgevoel met betrekking tot de doelstellingen van het bedrijf en daarna de ruimte. Met andere woorden, vertrouw dat ze het goede doen.

2 Voorbij de  Hiërarchie: zorg voor praktische, operationele ruimte en steun het doorbreken van regels.

3 Irrationeel is Ok: De gekste vragen blijken achteraf toch niet zo vreemd. In ieder geval zetten ze aan tot nieuw denken.

4 Pas op voor ‘Verstopping’: Beter een paar projecten waar je vol voor gaat in plaats van alles maar vrij te vlaggen, waardoor je de nieuwe bomen door het innovatiebos niet meer ziet.

5 Buiten zijn de echte Verbindingen: steek veel meer energie in relaties buiten de organisatie. Geef en neem is daar het adagium.

6 Huur de Top. En snel: systeem denkers die niet vast zitten aan vaste opvattingen, maar die kijken naar de gehele keten. Persoonlijk zou ik zeggen, haal creatieve denkers en doeners naar binnen, want gevestigde systemen en nieuw technologieën staan op gespannen voet met elkaar en die patstelling kan alleen met creatieve interventie doorbroken worden.

Wil je het originele artikel over innovatie-cultuur lezen, klik HIER